Bæredygtighed og ledhejseporte

17-06-2021 14:06:16

Ledhejseporte kan yde et enormt bidrag til en bygnings bæredygtighed. Hvilken type ledhejseport, der er bedst egnet til at opnå en bæredygtig effekt, afhænger af brugersituationen.

 

Fire vigtige overvejelser

Når du vælger en ledhejseport, skal du stille dig selv nedenstående spørgsmål.


Skal porten være isoleret?

De fleste ledhejseporte er installeret i den ydre skal af en bygning og er isoleret. Hvis bygningen er udstyret med køling eller opvarmning, er ledhejseporte med ekstra isolering den perfekte løsning. Denne type port har stærkt isolerede paneler for bedre termisk adskillelse.

 

Er manuel eller elektrisk betjening påkrævet?

Enten manuel eller elektrisk betjening kan vælges afhængigt af hvordan porten skal bruges. De vigtigste kriterier for dette er portstørrelse og brugsfrekvens. For eksempel, hvis porten er meget stor, er elektrisk drift helt klart den foretrukne mulighed. Det samme gælder for en port, der åbnes og lukkes meget ofte.

 

Er automatisering påkrævet?

Ved manuel eller elektrisk betjening er det vigtigt, at man åbner og lukker porten konsekvent for at forhindre energitab, men også for at forhindre for eksempel uønskede gæster i at komme ind i bygningen. Hvis der er en risiko for, at ledhejseporten utilsigtet kan stå åben, er automatisering et bedre valg.

 

Hvor vigtigt er portens hastighed?

En ledhejseport, der åbnes og lukkes, reducerer ofte portens isoleringsværdi. I dette tilfælde er en hurtiggående ledhejseport mere passende. Vi tilbyder ledhejseporte med åbnings- og lukkehastighed på en meter i sekundet – fire gange hurtigere end en standard ledhejseport. Dette hjælper ikke kun med at forhindre energitab, men er også nyttigt, hvis produktionsprocessen og varestrømmen i bygningen skal holdes på et minimum.