Forbedring af porteffektivitet for at opnå energieffektivitet

24-11-2020 08:00:00

Løsningen på forbedret portisolering er en brudt kuldebro. Men hvad er det helt præcist?

Energieffektivitet

Med større krav til isolering og skarpere fokus på bæredygtighed bliver energieffektivitet stadigt vigtigere, både hvad angår moderne bygningsdesign og succesrige forretningsresultater.

 

Mange aktiviteter lider dog under svage punkter i isoleringen af deres bygninger. Denne strukturelle svaghed kaldes en termisk bro eller kuldebro. Kuldebroer findes i mange aspekter af arkitektur og bygningskonstruktion, fra beton til metal- eller trærammebygninger, og de er også et almindeligt problem for uisolerede industriporte og indgangsløsninger.

 

Da det ofte er upraktisk at eliminere alle kuldebroer, giver det mere mening at reducere kuldebrodannelse til et acceptabelt niveau. En måde at gøre dette på er at anbringe et brud på kuldebroen i portens design. Og det er præcis, hvad vi gør.

 

Brydning af broen

Et brud på en kuldebro er det stik modsatte af en kuldebro. Hvordan det fungerer, er relativt enkelt. For vores isolerede ledhejseporte "bryder" vi aluminiumsrammen i to separate indvendige og udvendige dele ved at indsætte et element med lav varmeledningsevne.

Untitled-2

Ved at skabe en termisk barriere mod varmetab forhindrer man en energistrøm mellem de to, hvilket reducerer temperaturoverførslen. En brudt kuldebro sparer energi, reducerer omkostningerne og minimerer indvendig kondensdannelse markant - hvilket er afgørende for virksomheder, der er afhængige af, at produktet er synligt, såsom showrooms til biler eller værksteder.

 

Isolerede indgangsløsninger til rammer

Vi har for nylig tilføjet to nye ledhejseporte til ASSA ABLOY-familien. Begge tilbyder samme høje kvalitet, som du forventer af os, men nu med øget isolering.

 

Den brudte kuldebro reducerer ikke kun varmetab og uønskede omkostninger på grund af dårlig isolering, men hjælper også fremtidssikrede virksomheder med at arbejde hen imod en mere bæredygtig og energieffektiv fremtid.

Få mere at vide om ASSA ABLOY's isolerede rammeløsninger her