Reducering af risiko

30-08-2021 12:58:15

Når man skal håndtere følsomme materialer i forbindelse med på-og aflæsning, hvordan sikrer man så, at ens gods ikke udsættes for unødvendige risici?

Effektiv lukning af hullet mellem læsserampen og køretøjet. I forbindelse med docking er dette en udfordring, som virksomhederne vil stå over for hver dag – at man kan sørge for, at gods konstant kan flyttes på en sikker og problemfri måde mellem køretøjer ved læsserampen og læsseområderne.

 

For mange virksomheder er en standardlæssebro ved rampen tilstrækkeligt til deres på- og aflæsningsbehov. Men i en verden hvor flere og flere følsomme materialer sendes rundt i hele verden – sideløbende med stadigt strengere forskrifter – kræves der ofte en mere avanceret eller holistisk dockingløsning.

 

Dette gælder især, når man tager i betragtning, at et køretøj typisk har brug for at åbne sine bagdøre, før det kan bakke ind i den rette position, når det kører til en læsserampe. I sådanne situationer kan godset blive eksponeret for varme eller kulde, hvilket giver øget risiko for kontaminering med støv eller snavs samt for uheld og tyveri.

 

Afbrydelse af kæden

 

Brancher med følsomt gods spænder vidt, men det mest indlysende eksempel er inden for føde- og drikkevarer. På- og aflæsning af fødevarer skal udføres så hurtigt og effektivt som muligt for at undgå længerevarende eksponering for temperaturerne uden for rækkevidden af den etablerede kølekæde.

 

Afbrydelse af denne kølekæde kan medføre alvorlige konsekvenser for folkesundheden, herunder for tidlig fordærv, mangel på smag og udseende samt vækst af skadelige bakterier. Hvis man ikke følger forskrifterne for kølekæder korrekt, kan det også medføre bøder, straf, afvist gods og i sidste ende ødelagte produkter.

 

Optimering af processen

 

I forbindelse med anvendelser, hvor risikoreduktion er altafgørende, har ASSA ABLOY Entrance Systems et holistisk dockingkoncept kaldet Stepdock. Det består af adskillige produkter, komponenter og systemer, som udgør én samlet dockingløsning – fra ankomst og parkeringsvejledning samt oppustelige porttætninger ved rampen til læssebroer ved rampen og styringsenheder.

 

Denne dockingportefølje strømliner ikke kun driften. Den sikrer også, at man kan åbne køretøjets døre, når det er parkeret korrekt ved læsserampen, hvor en oppustelig porttætning forsegler og beskytter mod klimaet udenfor. Dette forhindrer kulde- eller varmebroer mellem udstyret, sparer energiforbruget og hjælper med at forbedre hygiejnen.

 

Alt sammen noget der er altafgørende for virksomheder, som er afhængige af høj hygiejne, for producenter af føde- og drikkevarer, der kræver en ubrudt kølekæde, og for toldbevidste virksomheder, der er bekymret for tyveri.

 

Se, hvordan ASSA ABLOY Stepdock-konceptet kan reducere driftsrisiciene her