Smitteværn og adgang : indgangsløsningers kritiske rolle i sundhedssektoren

27-05-2020 15:10:00

Indgangsløsninger kan sprede – eller forhindre – smitte. Med de nye krav til sikkerhed, kombineret med uforudsigelig og varierende aktivitet, som er typiske for sundhedssektoren, er modernisering af dør- og dockingsystemer et vigtigt led i at forbedre den generelle effektivitet og ydeevne. 

I Sundhedssektoren skal patienter, ansatte og besøgende føle sig så trygge. Indgangsløsninger spiller en afgørende rolle i at sikre hygiejne, sikkerhed og tilgængelighed – uanset om det gælder besøgendes adgang til sygehuset eller klinikken, eller måden personalet interagerer og bevæger sig igennem bygningen på. Ikke mindst er ambulancetjeneste og øvrig logistik afhængige af funktionelle indgangssystemer.

 

Den rette indgangsløsning forhindrer smitte

Døre kan være kilder til smitte da de kræver manuel håndtering. Personlig hygiejne er naturligvis vigtig i alle scenarier, men berøringsfrie adgangsløsninger kan fjerne meget af smitterisikoen – specielt i områder med svær smitterisiko.

Hermetiske skydedøre og skydedøre med TightSeal er tilpasset kritiske miljøer som operationsstuer og intensivafdelinger. Disse løsninger er foretrukket af sundhedspersonale over hele verden, og er ideelle for at opretholde sterile zoner og infektionskontrol. Renrum kræver deres egne specielle løsninger, såsom højtydende porte (hurtigporte) med overflader der er lette at rengøre.

Automatiske skydedøre giver en ideel adgang til bygningen, fordi de opretholder strømmen ind og ud af en facilitet - selv med varierende trafik. Karruseldøre er et andet godt alternativ når luftstrøm og klimakontrol har prioritet. Når plads også er en faktor, som ved feks. akutmodtagelser, giver både automatiske døre og karruseldøre maksimal komfort og hurtig transport af patienter og senge.

 

Effektiv og tryg udrykning? Vælg den rigtige port

Effektiv adgang for udrykningskøretøjer er vigtig for hurtig respons, men køretøjerne må også kunne opbevares sikkert. Robuste ledhejseporte sikrer personel og materiel, samtidigt med, at de forhindre varmetab og er pladsbesparende.

Andre vigtige køretøjer i sundhedsvæsnet er logistikkøretøjer og varebiler, som begge kræver lasteområder, som er tilpasset de aktuelle opgaver. Pålidelige og optimerede lasteløsninger, såsom dockingsystemer og lasteramper, sikrer et hurtigt flow af varer, til og fra en medicinsk facilitet.

 

Det betaler sig at modernisere dine indgangløsninger

Der er flere fordele forbundet med at modernisere indgange og porte. Den rigtige indgangsløsning stopper uvedkommende, giver beskyttelse, og varetager patientsikkerheden.

Automatiske døre, karruseldøre og hurtigporte spiller også en vigtig rolle for indeklimaet, ved at bidrage til at opretholde behagelige temperaturer året rundt. Dette kan reducere belastningen på varme- og klimaanlæg, noget som både miljøet og bundlinjen nyder godt af.  

Automatiske døre og indgangssystemer er afgørende for en sikker adgang og opretholdelse af hygiejne. En automatisk og berøringsfri drift, bidrager til at minimere forurening og smittespredning. Derudover er det også vigtigt at sørge for at få en vedligeholdelsesplan på plads med en servicetekniker, som står klar til at hjælpe.

.

 

 

Kontakt os for at høre mere