Tænk på miljøet, når du vælger industriport

18-03-2020 08:00:00

Et miljøvenligt byggeri kræver også miljøvenlige portløsninger. De skåner miljøet med energibesparelser og nedbringer samtidig omkostningerne i dit byggeri. At vælge den rigtige og miljøvenlige portløsning kan altså være prikken over i’et på dit miljøvenlige byggeri.

 

Grønne bygninger: En fordel for din økonomi – og for klimaet

Grønne bygninger kan være en økonomisk fordel for dig på flere måder. For det første kan værdifulde, energieffektive bygninger give dig højere salgs- og lejeindtægter; for det andet bruger de mindre vand, strøm og varme end konventionelt byggeri, hvilket sænker dine løbende driftsudgifter.

Men gevinsten ved energieffektivt byggeri rækker naturligvis langt videre end til blot at spare penge. Jo mindre energi vores bygninger bruger, jo mindre energi behøver vi at producere. Ved at bygge energieffektivt er du derfor med til at reducere udledningen af drivhusgasser og brugen af naturressourcer.

 

Hvad er en miljøvenlig portløsning, og hvad kan du selv gøre?

Hvis du allerede har brugt tid og penge på at udarbejde et byggeprojekt, der sparer på energien, skal din portløsning naturligvis kunne følge med. Det nytter for eksempel ikke meget at have sørget for effektiv isolering af vægge og tag, hvis varmen bare forsvinder gennem porten.

Men præcis hvordan kan en portløsning bidrage til en energieffektiv bygning, og hvad kan du selv gøre? Her er nogle gode tip:

  • Varme- og kuldetab fra bygningen øger energiforbruget. Vælg derfor en port med god isolering og tætning, så energitabet mindskes.
  • Jo kortere tid en port står åben, jo mindre varme eller kulde vil du tabe fra bygningen. Det kan derfor være en god idé at investere i en port, der åbner og lukker hurtigt.
  • I løbet af et år med mange åbne- og lukkebevægelser løber strømforbruget til porten op, og selv små besparelser kommer i det lange løb til at gøre en forskel for klimaet. Vælg derfor en port med så lavt et strømforbrug som muligt.
  • Porte kan helt eller delvist produceres uden brug af giftige stoffer, og de kan produceres af råmaterialer genvundet fra skrot. Det mindsker forbruget af naturressourcer, mængden af affald og miljøpåvirkningen. Bed om at se miljøcertificeringer for de porte, du overvejer at investere i. Spørg leverandøren, om portene er produceret miljøvenligt.

 

 

Kontakt os for at høre mere