Vælg den rigtige åbnefunktion til din port

09-03-2020 08:15:00


Hvem skal din port åbne sig for? Med moderne portløsninger har du virkelig mange muligheder for at vælge, hvordan og hvornår en port skal åbnes. Læs mere om nogle af disse muligheder her!

Når du monterer en port i en bygning, er det selvfølgelig, fordi den skal kunne åbnes og lukkes. Men der er faktisk mange muligheder for at vælge, præcis hvordan porten skal åbnes, alt efter hvor porten sidder, og hvordan den skal bruges.

Skal enhver kunne åbne porten ved at trykke på en knap, eller har du brug for at kontrollere, hvem der kan komme ind? Skal porten åbnes automatisk, så man har hænderne fri? Hvilken type trafik er porten beregnet til? Valget af åbnefunktion afhænger helt af svarene på disse og mange andre spørgsmål.

 

Manuelle funktioner giver mulighed for adgangskontrol

Du kan forsyne din port med manuelle åbnefunktioner, så brugerne selv skal gøre noget for at åbne den. Porten kan f.eks. åbnes med en trykknap eller en træktovskontakt (som du måske kender fra sygehuse), eller du kan vælge en fjernbetjening, som kan åbne porten fra en afstand på omkring 100 meter.

Fjernbetjeningen giver dig adgangskontrol og sikkerhed, da porten kan indstilles til ikke at kunne åbnes uden den. Og alle de manuelle åbnefunktioner mindsker risikoen for, at porten åbner ved en fejl. De aktiveres nemlig kun, når en bruger trykker eller trækker det rigtige sted – ikke når en lastvogn for eksempel bakker ind foran en fotocelle ved et uheld.

 

Automatiske funktioner giver praktiske og håndfri løsninger

Hvis porten skal åbnes automatisk, når en person eller et køretøj nærmer sig, kan du vælge mellem flere automatiske åbnefunktioner. Du kan f.eks. montere en radar over porten eller fotoceller på stolper foran porten.

Begge sensorløsninger reagerer på både personer og køretøjer. Du kan også vælge at montere en kørebanedetektor i underlaget foran porten. Detektoren reagerer på metalgenstande og er således en god løsning, hvis porten skal åbne for palletrucks eller gaffeltrucks, men ikke for fodgængere.

De automatiske løsninger giver dig mulighed for at opnå et bedre flow i bygningen, da porten åbner automatisk, og brugerne dermed kan komme hurtigere og mere bekvemt gennem den.

Vi er specialister i at designe og montere åbnefunktioner, der passer til enhver bygning og ethvert anvendelsesområde. Kontakt os for at høre mere og få hjælp til at finde en portløsning, der passer til dine behov og giver dig den bedst mulige balance mellem omkostninger, kvalitet og holdbarhed.

 

 

Kontakt os for at høre mere